SIP OTE Logo
SIP OTE Logo

ΙΔΡΥΣΗ  ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  ΤΟΥ  ΣΙΠ-ΟΤΕ

Ο Σύλλογος Ιστιοπλόων Προσωπικού ΟΤΕ (Σ.Ι.Π.- Ο.Τ.Ε.) δημιουργήθηκε από μια πρωτοβουλία υπαλλήλων και στελεχών του ΟΤΕ που ξεκίνησε από τον συνάδελφο Σταύρο Παπαδέα, ο οποίος από την σύσταση του συλλόγου το 1991 μέχρι και το 2017 υπήρξε Πρόεδρος του ΣΙΠ-ΟΤΕ προσφέροντας με επιτυχία τις υπηρεσίες του. Μετά την οικιοθελή αποχώρησή του τον Φεβρουάριο του 2017 το Δ.Σ του ΣΙΠ-ΟΤΕ για την πολύτιμη προσφορά του, τον ανακήρυξε  ΕΠΙΤΙΜΟ ΠΡΟΕΔΡΟ του Συλλόγου.

Με την υπ' αριθμόν 290/13-6-1991 απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά εγκρίθηκε η ιδρυτική πράξη του Συλλόγου και αναγνωρίστηκε ως Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Λίγους μήνες αργότερα αναγνωρίστηκε ως φίλαθλο Αθλητικό Σωματείο και από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με την Γ34095/21-10-91 απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού. Από το ίδιο έτος έγινε τακτικό μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Μέλη του Συλλόγου μπορούν να εγγραφούν  εν ενεργεία υπάλληλοι  ή συνταξιούχοι του Ο.Τ.Ε και των θυγατρικών εταιρειών.

Σκοπός του Συλλόγου είναι η δια μέσου της ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ  μετάδοση της αγάπης για την θάλασσα και τα ναυτικά αθλήματα, τη διάδοση των ναυτικών γενικά αθλημάτων, την άθληση και την ψυχαγωγία των μελών του σύμφωνα με τις αρχές του φίλαθλου πνεύματος.

Για  την πραγματοποίηση του σκοπού αυτού τα μέλη έχουν βασική υποχρέωση να συμβάλουν ενεργώς και εμπράκτως.

 Το 1995 ο ΣΙΠ-ΟΤΕ απόκτησε με δικές του δαπάνες το πρώτο του ιδιόκτητο σκάφος ανοικτής θαλάσσης  (Α.Θ) το «ΤΗΛΕ», CARTER 37 ποδών, το οποίο πουλήθηκε το 2010 .

Τον ίδιο χρόνο αποκτήσαμε ένα καθαρά αγωνιστικό σκάφος το «ΤΗΛΕ 3» ΙΜΧ 38 ποδών. Επίσης διαθέτει και το "TILE 2" ένα σκάφος ιστιοπλοϊας τριγώνου τύπου LIGHTNING, που απόκτησε το 2007.

Έχει 100 περίπου αθλητές με δελτία ταυτότητος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας που συμμετέχουν σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες ανοικτής θαλάσσης (Α.Θ).

Διοργανώνει σεμινάρια ιστιοπλοϊας ανοικτής θαλάσσης για συναδέλφους και μέλη των οικογενειών τους, στους οποίους μετά την αποφοίτηση χορηγούνται πτυχία κυβερνήτη ιστιοπλοϊκού σκάφους αναγνωρισμένα από τις λιμενικές αρχές.

Ο αριθμός των αποφοίτων φθάνει τους 600. Στα σεμινάρια διδάσκουν πρακτικά και θεωρία προπονητές πτυχιούχοι της Γ.Γ.Α μέλη του ΣΙΠ-ΟΤΕ.

Ο ΣΙΠ-ΟΤΕ είναι διοργανωτής του Ετήσιου Διασυλλογικού αγώνα ανοικτής θαλάσσης με την επωνυμία «ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ» που διοργανώνεται κάθε χρόνο αρχές Οκτωβρίου.

Στην δύναμή του με σημαία ΣΙΠ-ΟΤΕ ανήκουν 4 ιστιοφόρα ναυταθλητικά σκάφη και ένα cruiser (συνοδείας) ιδιοκτησίας μελών.

Τα αθλητικά σκάφη εκπροσωπούν τον ΣΙΠ-ΟΤΕ συμμετέχοντας από το 1991 συνεχώς στα Ράλλυ Αιγαίου-Κυκλάδων και σε αγώνες μεγάλων και μικρών αποστάσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Τα πρώτο εντευκτήριο του ΣΙΠ-ΟΤΕ λειτούργεισε από το 1991 σε οίκημα μέσα στο χώρο του Ασυρμάτου του ΟΤΕ στη Βάρη. Από τις αρχές του 2007 το εντευκτήριο λιμένος λειτουργεί στις νέες εγκαταστάσεις της Ναυταθλητικής Μαρίνας του Δήμου Καλλιθέας.

 
SIP OTE Team
SIP OTE Race
SIP OTE Race